Login | Sign Up
Search all web:

Kolibri Expeditions - Peru Birding Tours and Birdwatching Holidays Worldwide

  South Peru  |  Manu Road  |  Central Peru  |  Lima Area  |  North Peru  |  Amazon Lowlands  |  Machu Picchu  |  5-day trips  |  World Birding  |  Bird Photography
    South America   |  North America   |  ASIA   |  C. America & Caribbean   |  Europa   |  Africa   |  Australia and Oceania  
 
     
 

Fågelskådning i sydöstra Peru-Manu och Machu Picchu

 
 INTRODUCTION:

Fågelskådar-resa i syd-östra Peru 18 dagar.

Creamy-crested Spinetail. Foto Alex Durand

Foto: Creamy-crested Spintail - peruansk endem på Manu road. Alex Durand. 

Nu efter Det Stora Fågeläventyret är på var mans läpp kan det var läge att kolla upp vår resa till Peru. Kolibri Expeditions gjorde alla upplägg när kändisarna skulle tävla i fågelskådning i Peru. Nu bjuder vi på en resa till er med svensk färdledning av Gunnar Engblom. VI erbjuder helt enkelt den allra bästa skådningen i nedstående program. 

Om du är intresserad av ett blandprogram med mer kultur och fågelskådning varvat, kan du titta på vårt Southern Circuit program.  Har du redan varit i Sydperu har vi ett antal resor till Nord Peru och Central Peru med engelskspråkig färdledning.  Det går bra att skicka epost till Gunnar Engblom med förfrågningar. 

När det gäller Sydöstra Peru och den här resan så besöker du den mest artrika regnskogen i världen. Detsamma gäller för fågellivet. Följ med på en resa till tangaror, kolibrier, papegojor, tukaner, klipptupp och kondorer. Naturligtvis besöks också de berömda ruinerna Machu Picchu.  DEPARTURES:
No Departures for this Tour


If the departure dates don't fit you, please suggest another date.
 
 MAP:
 GALLERY OF BIRDS ON THE TOUR:


 THE TOUR:

Resa tll fåglarna in Peru med Pelagic, Machu Picchu, Abra Malaga och Manu road. 

Dag 1. Sverige-Lima

Avfärd från Sverige på morgonen (förmodligen) och ankomst till Lima på kvällen lokal tid. Transfer till hotell i Barranco eller Miraflores.

Dag 2. Havsfågelskådning.

Arter som kan förväntas är grålira, kap-petrell, Markhams, Hornbys, White-vented, Wilson's (oceanlöpare) och Wedge-rumped Storm-Petrels, Swallow-tailed och Sabine's Gulls (tärnmås), Waved,  Buller's, Salvin's och Black-browed Albatros (den sistnämnda dock sällsynt så här års), Peruvian Diving-Petrel, Chilean och South Polar Skua, Southern Fulmar (sällsynt) samt White-chinned, Cook's (sällsynt) och Buller's Shearwater. Dessutom sydamerikanskt sjölejon och dusky dolphin. På eftermiddagen innan vi drar till hotellet gör vi ett kort besök vid våtmarken Pantanos de Villa med bland annat Great Grebe, White-cheeked Pintail, Yellow-hooded Blackbird, White-tufted Grebe och Cinnamon Teal. Hotel i Barranco/Miraflores, Lima.

Dag 3.  Lima-Cusco-Huacarpay-Ollantaytambo-Machu Picchu.

Torr interandinskt högland 3000-3800m.
Transfer till flygplatsen för tidigt morgonflyg till Cusco. I Cusco far vi till den lilla höglandsjön Huacarpay, 30 min från Cusco, där man kan se många våtmarksarter som Andean och Cinnamon Teal, Andean Duck, Puna Ibis och Plumbeous Rail. Vadare inkluderar mindre och större gulbena, båda raserna/arterna av amerikansk styltlöpare samt gulbröstad snäppa och tuvsnäppa. Säven håller skulkare som den färggranna Many-colored Rush-Tyrant samt Wren-like Rushbird, Plumbeous Rail och Yellow-winged Blackbird. Större delen av tiden kommer vi dock söka efter de endemiska Bearded Mountaineer och Rusty-fronted Canastero, liksom den skulkiga Streak-fronted Thornbird. Efter en snabbkoll på Cuscos sevärdheter Plaza de Armas och Sacsayhuaman (inträde ingår ej) drar vi vidare till Ollantaytambo. På vägen ser vi säkert Andean Flicker och Andean Lapwing. På eftermiddagen tar vi tåget till Aguas Calientes. Här håller vi utkik efter Torrent Duck och White-capped Dipper. Beroende på ankomsttid till Aguas Calientes kan vi också söka efter Lyre-tailed Nightjar ovanför vårt hotell.

Dag 4.  Heldag Machu Picchu  med färd tillbaka till Ollantaytambo på sen eftermiddag.

Subtropisk regnskog 2000-2500m
På morgonen skådar vi längs vägen upp till Machu Picchu med Mitred Parakeet, Barred Parakeet, Andean Guan, Green-and-White Hummingbird (endem), Cock-of-the Rock, Ocellated Piculet, White-eared Solitaire, Highland Motmot, Variable Antshrike, Grey-breasted Mountain-Toucan, Black-streaked Puffbird, White-crowned, Sierran och Highland Elaenias, Masked Fruiteater (endem), Saffron-crowned, Flame-faced, Rust-and-Yellow och Beryl-spangled Tanager samt Mottled-cheeked och Sclater´s Tyrannulet.
Vi besöker naturligtvis ruinerna, men glömmer inte att leta efter Inca Wren och Cusco Brush-Finch. På sen eftermiddag återvänder vi till Ollantaytambo. Övernattning på Tunupa Lodge.

Dag 5.  Abra Malaga

Tempererad regnskog 2800-3600m, högland Polylepis 4000-4350m, torr buskmark 3100-3700, gräs och ängsmark i puna zonen 3700-4200m
Vi startar långt innan gryningen för att köra över Malaga passet på 4200 m till nordsidan och den fuktiga temperade skogen vid Canchayoc.  Här kan vi finna Diademed Tapaculo, Unstreaked Tit-Tyrant, Golden-collared Tanager, Violet-throated Starfrontlet, Parodi´s Hemispingus, Marcapata Spinetail, Tit-like Dacnis och många fler. Rusty-breasted (Leimebamba), Red-and-White, Rufous och Undulated Antpitta kan oftast höras, men kan vara svåra att se. Vi provar dock med playback om tillfälle ges.
Strax innan lunch åker vi tillbaka till passet och gör en kort (6km) men ansträngande vandring till Polylepis-dungen på andra sidan bergsryggen på högersidan av vägen. Detta är den mest tillgängliga höglandspolylepis och den har en population av de hotade Royal Cinclodes, Ash-breasted Tit-Tyrant och White-browed Tit-Spinetail. Andra specialiteter här är Giant Conebill, Line-fronted och Junin Canastero, Puna Tapaculo, Stripe-headed Antpitta, Thick-billed Siskin, Tawny Tit-Spinetail, Red-rumped Bush-Tyrant and flera arter Ground-Tyrants. I slutet av vandringen på något lägre höjd har vi chans på Andean Parakeet och Tit-like Dacnis. I högt gräs finns Junin Canastero och längre ner i buskmarken finner man Chestnut-breasted Mountain-Finch and Golden-billed Saltator. 

Dag 6. Abra Malaga och Chonta

På förmiddagen återvänder vi till Abra Malaga för att göra ett plock av arter vi fortfarande saknar. Därefter färdas vi över Chincheros högplatå till den lilla byn Chonta, där finalen på Det Stora Fågeläventyret spelades in. Precis lika mäktigt kommer det vara som det såg ut på TV när kondoren drar förbi på nära håll över den djupa Apurimac-ravinen. Nej förresten. Mäktigare förstås. På den sena eftermiddagen fortsätter ett liten hacienda som omvandlats till en bekväm eko-lodge. Det är inte ovanligts att se Koepcke's Screech-Owl och Peruvian Pygmy-Owl här. Och även chans på den sällsynta Buff-fronted Owl. 

Dag 7. Apurimac endemer

Tidigt på morgonen i torrbuskmarkerna letar vi efter Spot-eared Puffbird och Pale-tailed Canastero. Därefter fortsätter vi på vägen upp mot Salcantay ovanför Mollepata. Här jar man nyligen påträffat endemerna VIlcabamba Thistletail, Apurimac Spinetail och Apurimac Brush-Finch. Dessutom ses ofta Tit-like Dacnis och Undullated Tinamou. 

En detour vid middagstid hoppas vi också ger den obeskrivna *Apurimac Tapaculo. VI fortsätter till Cusco för middag och övernattning. 

Dag 8. Manu Road till Cock-of-the Rock Lodge

Tempererad regnskog 2900-3600m, torr buskmark 3100-3700, gräs och ängsmark i puna zonen 3700-4000m.

Det kommer att ta fem-sex timmar innan vi kommer till fin skog, men det finns många höglandsarter att se längs vägen som Mountain Parakeet, Black-tailed Shrike-Tyrant, Cinereous Ground-Tyrant ochSpot-winged Pigeon.
När vi skådar i den tempererade skogen bortanför Tres Cruces kommer vi att speciellt titta efter Puna Thistletail och Diademed Tapaculo. Längre ned kan vi hitta den endemiska Red-and-White Antpitta. Yungas Pygmy-Owl och arter som Marcapata Spinetail, Rufous-capped Thornbill, Chestnut-breasted Coronet, Grey-breasted Mountain Toucan, Blue-banded Toucanet, Hooded, Grass-Green och Scarlet-bellied Mountain-Tanager kan ses nära Wayquecha ACCA research station påt 2700m  höjd där vi tillbringar natten.

Längre ner kan vi ha tur med Andean Potoo, White-throated Antpitta, Crimson-backed Woodpecker, Blue-banded Toucanet, White-earedochAndean Solitaire, Pearled Treerunner, Streaked Tuftedcheek, Golden-plumed Parakeet, Scaly-naped Parrot, Amethyst-throated Sunangel och många andra arter. Sent på eftermiddagen kommer vi till spelplatsen för Cock of the Rock. Vi tillbringar natten i den komfortabla Cock-of-the-Rock Lodge. 

Dag 9.  Cock of the Rock Lodge    

Subtropisk regnskog 1200-1700m. Det privata reservatet kring lodgen har ett antal fina fåglar som Long-tailed Antbird, Dusky-Green Oropendula, Yungas Manakin, Black-billed Treehunter, Orange-eared Tanager och Versicolored Barbet. Den permanenta blandade flocken kring lodgen innehåller arter som Yellow-rumped Antwren samt Cinnamon-faced och Bolivian Tyrannulet. Andra fåglar är Lemon-browed Flycatcher, Crested Quetzal, Uniform Antshrike och Golden-collared Tanager. Vid lodgen finns det också feeders och blommor vilka hyser kolibrier som Violet-fronted Brilliant, Many-spotted Hummingbird, Booted Raquet-tail och Wire-crested Thorntail. Peruvian Piedtail och Rufous-webbed Brilliant är sällsynta, men ses ibland. Övernattning på Cock of the Rock Lodge.

Vid utkikspunkten ca 30 minuters körning från lodgen kan man ofta se Black-and-Chestnut och Solitary Eagles kretsa i förmiddagens termik. Stigen i den täta skogen nedanför lodgen har många fåglar som trivs i undervegatation som Chestnut-breasted Wren, Slaty Gnateater,  Yungas Manakin, Spotted Barbtail, Scaled Antpitta och Rufous-breasted Ant-thrush.

Dag 10. Cock of the Rock Lodge-Amazonia Lodge

upper tropical (foothills)” regnskog 1300-900m.

Fortsatt skådning i närheten av Cock-of-the-Rock Lodge på morgonen. Vi skall särskilt söka efter en ny tanager som snart kommer att beskrivas och som häckar i bambuskog. På eftermiddagen kommer vi att fortsätta till Pilcopata på 1000m höjd och titta efter specialiteter som Amazonian Umbrellabird, Peruvian Piedtail, Cerulean-capped Manakin, Black-streaked Puffbird, Russet Antshrike, Lanceolated Monklet och Black-backed Tody-Flycatcher. Bambun har arter som Ornate Antwren, Bamboo Antshrike och White-cheeked Tody-Tyrant. Ibland ses Wholly Monkeys i detta område.

Sträckan mellan Pilcopata ocho Amazonia Lodge är utmärkt för många specialiteter som Black-backed Tody-Tyrant och Fine-barred Piculet. Det finns fin foothill forest som är tillgänglig från Pilcopata. Några av målarterna är Military och Blue-headed Macaw, Wattled Guan, Fine-barred Piculet, Chestnut-breasted Wren, Russet Antshrike, Orange-fronted Plushcrown, Red-billed Tyrannulet, Plum-throated och Spangled Cotingas, Yellow-billed Nunbird samt Pheasant Cuckoo 

Dag 11. Amazonia Lodge.

Vid Amazonia Lodge har det planterats blommor som kolibrierna älskarRufous-crested Coquette är en av specialiteterna här. Nyligen har också Gould’s Jewelfront och Koepcke’s Hermit besökt platsens feeders. Speciella  muntrationer vid Amazonia Lodge inkluderar ett fint trädtoppstorn samt den berömda jeepvägen som är mycket bra för  Tinamous (inklusive Black-capped Tinamou).

Specialiterna vid Amazonia lodge inkluderar Rufous-vented Ground- Cuckoo, Black-spotted Bare-eye, Long-tailed Potoo, Amazonian och Thrush-like Antpitta, Red-billed Tyrannulet, Fiery-capped Manakin samt många andra arter.

Övernattning på Amazonia Lodge.

Dag 12. Amazonia Lodge till Manu Birding Lodge 

Skådning vid Amazonia Lodge på morgonen. 

Med båt längs Rio Madre de Dios, biflod till Amazonfloden, till Manu Birding Lodge med bra standard i hjärtat av det klassiska Manu. Vi har hela tiden en egen båt med tak mot solen, men med god sikt åt alla sidor. Efter fyra och en halv timmes resa når vi lodgen. Inkvarteringen här blir i bekväma rum. På eftermiddagen kommer vi att skåda i omgivningen av lodgen. Här finns bl.a. ett gömsle från vilket man kan få se tapirer, ibland också Red-brocket Deer och Ocelot. På vägen till gömslet kan man få se den sällsynta Red-billed Pied-Tanager.

Dag 13. Manu Birding Lodge

Terra firme, Heliconia, bambu (både säsongsmässigt översvämmad och terra firme bambu), Canopy tower, Tapir lick.

Heldag på stigarna kring Amazon Manu Lodge. Det finns ett mycket fint stigsystem som inkluderar både terra firme and varzea like forest, heliconia thickets, aguajales (palm swamps) och omfattande bambuskog med alla specialiterna som Long-crested Pygmy-Tyrant, White-cheeked Tody-Tyrant, Pavonine Cuckoo, Rufous-headed Woodpecker och Rufous-vented Ground-Cuckoo. Apor är talrika och innefattar Black Spider Monkey, Monk Saki och Emperor Tamarin. Pale-winged Trumpeters och Razor-billed Curassows ses ofta. Övernattning på Manu Birding Lodge.

Dag 14. Macaw lick och Giant Otter.

Cocha, Macaw lick, Mature Flood plain, Heliconia-thickets"

Tidig start på morgonen för att nå den berömda Macaw Lick, ett av naturens underverk där Blue-headed och Mealy Parrots och White-eyed Parakeet senare ersätts av stora och högljudda Red-and-Green Macaws. Senare beger vi oss till Cocha Blanco för att titta på den lokala kolonin av Giant Otter samt träskfåglar av olika arter. Övernattning på Manu Birding Lodge.

Dag 15. Manu Birding Lodge - Amigos.

Ytterligare skådning på morgonen innan vi åker nedströms till Amigos. En lång resdag på floden. Övernattning på Amigos Research Station

Dag 16.  Amigos 

Alla habitater, inklusive Aguajal (palmträsk i terra firme).Bra med primater och bambuarter samt Black-faced Cotinga.

En enastående plats i den peruanska regnskogen med ett stake-out på en sjumeters Anaconda och nyligen gjorda observationer av Tapir och Jaguar längs stigarna. Rio Los Amigos Research Station är en mycket modern anläggning i regnskogen med bra stigar, elektriskt ljus och t.o.m. tillgång till Internet. Här finns specialiteter för sydöstra Peru, även så rara arter som Long-crested Pygmy-Tyrant, Black-faced Cotinga, Rufous-fronted Ant-thrush och Peruvian Recurvebill. Det finns också tio arter apor här inklusive Emperor Tamarin och Monk Saki Monkey. Övernattning på Amigos Research Station.    

Dag 17.  Amigos-Maldonado.

Ytterligare skådning vid Amigos på morgonen. Omkring mitt på dagen åker vi mot Puerto Maldonado. Nära denna plats finns det ängar och våtmarker där Lesser Yellow-headed Vulture, Red-breasted, White-browed and Pale-eyed Blackbirds, Chestnut (Purus) Jacamar, Pearl Kite, Sulphury Flycatcher och Point-tailed Palmcreeper kan ses. Övernattning Puerto Maldonado

Dag 18. Pto-Maldonado och internationellt flyg

Flyg till Lima. Lite kustskådning och vidare till Europa

 

 


 PRICE :


Option: Fågelskådning i sydöstra Peru-Manu och Machu Picchu Days: 18
Price: US$ 6420 (Minimum 5 people).
 
Less than 5 people: (see pricing)
 
Single supplement: 600 US$
 

Priset ovan är för Lyx-versionen av den här resan. Allt ingår från det du landar i Lima. Svensk reseledning av Gunnar Engblom. Inrikesflyg, transport, inträden, guidning, mer exklusiva hotel och privat badrum på lodgerna, all mat, två enheter måltidsdryck per dag, inklusive öl eller glas vin.

Budgert version kostar $1000 mindre. Skillnaden är enklare, fast bra hotel med privat badrum, delad dusch och toalett på lodgerna, måltidsdryck ingår ej. 

Dricks och andra personliga utgifter ingår inte. 

 


 CLIENT'S COMMENTS:
 
 


Copyright © 2012 Kolibri Expeditions. All rights reserved.
Telephone: +51-1- 652 76 89. From the US: 011-51-1- 652 76 89. Cell: 988 555 938 (Gunnar) or 999 007 886 (Elia Gallo) - Email: kolibriexp@gmail.com